Leaseauto getest | De nieuwe Kia Rio

Onlangs mochten wij de nieuwe Kia Rio verwelkomen. Diverse collega’s namen de auto een dag mee naar huis. De ervaringen waren allen positief, collega Alyssa was het allermeest onder de indruk. Hier vertelt zij waarom:

Wat is jouw eerste indruk?

De auto heeft een heel leuk snoetje 🙂 Ik wilde de auto daarom graag eens verder uitproberen.

Vertel eens, hoe heb jij de auto getest?

Ik heb de auto een heel weekend mee naar huis genomen. Ik heb ‘m dus uitvoerig kunnen testen, zowel snelwegkilometers als dorpsweggetjes.

Hoe is de nieuwe Kia Rio jou bevallen?

Ik was vooraf bang dat de motor tegen zou vallen, maar de auto rijdt echt super. Snel invoegen op de snelweg is geen probleem. De auto is vlot en zuinig en beschikt over prima rijeigenschappen.

Ik ben overigens niet de enige die enthousiast is, de Kia Rio werd in het afgelopen jaar beter verkocht dan een BMW 1-serie.

Wat betreft aanvullende technologische opties doet Kia niet echt mee. Waar concurrenten komen met opties zoals adaptief cruise control, waarschuwen voor objecten in de dodehoek, zelf inparkeren, doet de Kia Rio daar niet aan mee. De auto is daarmee niet ontzettend vernieuwend.

Deze auto is geschikt voor:

Leaserijders die niet teveel willen betalen, maar wel fijn willen rijden zonder allerlei nieuwe gadgets.

Leasecijfer

Door zijn gunstige prijs in het B-segement, is de auto erg voordelig als zakelijke leaseauto. De auto is behoorlijk compleet en er zijn mooie pakketten voor de zakelijke rijder, zoals de Comfortline en de Executiveline. Ook uniek is dat er sprake is van maar liefst zeven jaar garantie. Hierdoor geef ik de auto een 8.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *