Winterbanden of all season banden onder je leaseauto?

Vanwege de komst van het winterse weer, worden de huidige banden van de leaseauto’s massaal ingeruild voor winterbanden. Als zakelijke rijder kun je ervoor kiezen om de winterbanden in het leasecontract op te laten nemen. Maar wat is de toegevoegde waarde van winterbanden (met 3PMSF-symbool) onder je leaseauto? Kun je niet beter kiezen voor all season banden met 3PMSF-symbool? In dit artikel geven wij graag antwoord op deze vraag.

Winterbanden onder de leaseauto

Winterbanden kun je herkennen aan het 3PMSF-symbool. Het 3PMSF-symbool staat voor Three Peak Mountain Snow Flake. De verschillen tussen de winterbanden en de all season banden zijn in bovenstaande afbeelding weergegeven. Met winterbanden onder je leaseauto heb je tijdens winterse omstandigheden (sneeuw, ijzel en gladheid) een betere wegligging, meer grip en controle over je leaseauto. Naast een extra stukje veiligheid, zijn winterbanden in sommige landen ook verplicht. In het buitenland zoals Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, sommige gebieden van Italië, Slovenië en onder andere Zweden.

All season banden onder de leaseauto

All season banden (4-seizoenen) is een combinatie van zomer- en winterbanden. Ook all season banden zijn voorzien van het SPMSF-symbool. All season banden hebben meer grip en een betere wegligging dan zomerbanden tijdens winterse omstandigheden. Echter als je all season banden vergelijkt met winterbanden, dan hebben all season banden uiteraard minder grip wanneer het sneeuwt, ijzelt of als het glad is op de weg. All season banden met winterse eigenschappen kun je herkennen aan het 3PMSF-symbool. Deze banden moeten overigens wel eerst op de sneeuw getest worden.

Het grote verschil ten opzichte van winterbanden is dat een (lease)auto met all season banden minder grip heeft in de sneeuw.

Ieder seizoen je banden wisselen

Kortom, de meest veilige optie is om ieder seizoen je banden te wisselen. Dit zorgt tevens voor extra rijplezier onderweg. In de zomer, de zomerbanden en in de winterperiode deze om te ruilen voor winterbanden. Daar staat tegenover dat all season banden voor een tweede auto in Nederland een prima keuze is. Of voor zakelijke rijders die maximaal 15.000 kilometer per jaar met de leaseauto rijden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *