Volledig elektrische bedrijfswagens van Volkswagen

Volkswagen timmert hard aan de weg op het gebied van elektrificatie. Afgelopen week kondigde het automerk aan tijdens de persdag van de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Hannover, dat zij maar liefst vier volledig elektrische bedrijfswagens zullen onthullen. Ook komt Volkswagen met de volledig elektrische Cargo e-bike. De actieradius van de volledig elektrische bedrijfswagens variëren van 208 kilometer tot maar liefst 550 (!) kilometer.  In dit artikel geven wij een overzicht van de elektrische bedrijfswagens van Volkswagen.

I.D. Buzz Cargo

I.D. Buzz Cargo

 

 

 

 

 

De eerste volledig elektrische bedrijfswagen van Volkswagen is de I.D. Buzz Cargo. De actieradius van 330 tot 550 kilometer (WLTP) is veelbelovend. Dit maakt de I.D. Buzz Cargo een uitstekende volledig elektrische bedrijfswagen om te leasen. Deze elektrische bedrijfswagen is gebaseerd op het nieuwe MEB-platform (modular drive kit) van de Volkswagen Groep. Op dit platform is de hele I.D- familie van Volkswagen ontwikkeld. De I.D. Buzz Cargo heeft een opvallend en futuristisch design. De volledig elektrische bedrijfswagen biedt voldoende ruimte, heeft een gedigitaliseerd vrachtsysteem en beschikt over de I.D. Pilot. Een functie waarmee je gedeeltelijk autonoom kunt rijden.

De Crafter HyMotion

De tweede elektrische bedrijfswagen is de Crafter HyMotion. Het unieke aan deze bedrijfswagen is dat de Crafter HyMotion naast een elektromotor ook beschikt over een waterstoftank met een capaciteit van 7,5 kg waterstof. Juist door deze unieke combinatie maakt deze elektrische bedrijfswagen bij uitstek geschikt voor langere afstanden. Volgens Volkswagen kun je met de Crafter HyMotion meer dan 5000 kilometer rijden. Overigens gaat het bij deze bedrijfswagen wel om een conceptmodel. Het automerk geeft aan dat, zodra de infrastructuur hierop is ingericht, het model in productie gaat.

De ABT e-Transporter

De welbekende ABT-Transporter komt nu ook in een volledig elektrische variant, welteverstaan in de ABT e-Transporter taxi concept. Voor het ontwerp heeft Volkswagen de handen ineen geslagen met Abt e-Line GmbH. De ABT e-Transporter komt in eerste instantie met een accupakket van 37,3 kWh en een actieradius van 208 kilometer. In een later stadium volgt de batterijvariant van 74,6 kWh en een actieradius 400 kilometer volgens de NEDC-testnorm.

De ABT e-Caddy

Naast de ABT e-Transporter komt Volkswagen ook met de ABT e-Caddy. Volkswagen heeft ervoor gekozen om deze volledig elektrische bedrijfswagen te presenteren als taxi. De ABT e-Caddy is gebaseerd op de Caddy Maxi. De volledig elektrische bedrijfswagen van Volkswagen heeft een accupakket van 37,3 kWh en actieradius van ongeveer 220 kilometer volgens de NEDC-testnorm. De ABT e-Caddy biedt ruimte voor vijf personen, heeft een laadvolume van 4,2 m3 en haalt een topsnelheid van 120 kilometer per uur.

De Cargo e-bike

Naast de volledig elektrische bedrijfswagens komt Volkswagen ook met een elektrische e-bike voor de zogenaamde ‘last mile delivery: de Cargo e-bike. Deze driewielige (twee voor, een achter) e-bike heeft een elektromotor van 250 W en heeft een maximaal laadvermogen van 210 kg. De Cargo e-bike is uitermate geschikt voor de kleinere pakketjes en voor kortere ritjes in de binnenstad.

Elektrische bedrijfswagen leasen

Een volledig elektrische bedrijfswagen leasen behoort bij bedrijven steeds vaker tot de mogelijkheden. Een elektrische bestelwagen kun je voor een kortere periode of voor een langere periode leasen. De elektrische bedrijfswagen draagt bij aan het milieu, is ideaal voor in de binnenstad en er is voldoende aanbod. Bekijk het hele aanbod elektrische bestelwagens via zakelijkelektrischleasen.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *