Volkswagen e-Crafter Solar 100% elektrische bedrijfsauto met zonnepanelen

De Volkswagen e-Crafter Solar is een 100% elektrische bedrijfsauto voorzien van zonnepanelen en een elektrisch koelsysteem. Uniek aan deze bedrijfsauto is dat het koelsysteem voornamelijk wordt gevoed via de zonnepanelen op het dak. De Volkswagen e-Crafter Solar is een volledig elektrische bedrijfsauto en uitermate geschikt voor een lading die gekoeld moet blijven. Het publiek kan kennismaken met de Volkswagen e-Crafter Solar tijdens de Horecava, een horecabeurs in Nederland.

Volkswagen heeft nog niets bekendgemaakt over de prijzen, uitvoeringen en specificaties. Deze volgen in een later stadium.

Volledig elektrische bedrijfsauto: Volkswagen e-Crafter Solar met koelsysteemSolar e-Crafter Koelwagen achterkant

Volkswagen introduceert de volledig elektrische Volkswagen e-Crafter Solar mét koelsysteem. Voor het koelsysteem heeft Volkswagen de handen ineen geslagen met Carosseriefabriek Harderwijk. Dit bedrijf is gespecialiseerd in isolatie, laadvolume en koelinstallatie.

Het elektrische koelsysteem wordt opgeladen via de zonnepanelen die zich op het dak van de elektrische bedrijfsauto bevinden. Het koelsysteem is niet afhankelijk van een brandstofmotor en wordt hiermee overbodig. De 100% elektrische bedrijfsauto kan maximaal tot 0°C laden, heeft een eigen accu en daarmee ook een stekkeraansluiting (220 v). Een voordeel hiervan is dat het koelsysteem geen invloed heeft op de actieradius van de elektrische bedrijfsauto. Het accupakket van het koelsysteem kan een lading maximaal 5.5 uur koelen. Dit kan uitgebreid worden naar maximaal 11 uur.

Volkswagen heeft met de Volkswagen e-Crafter Solar een unieke combinatie te pakken. De volledig elektrische bedrijfsauto is uitgerust met zonnepanelen én heeft een elektrisch koelsysteem. Daarnaast is de Volkswagen e-Crafter Solar al standaard rijk uitgerust met onder andere automatische airconditioning, LED-verlichting en de auto is voorzien van allerlei veiligheidsvoorzieningen. Bij de elektrische bedrijfsauto wordt het HACCP-certificaat (hygiëne en temperatuurbeheersing) geleverd.

Actieradius + opladen Volkswagen e-Crafter Solar

Lader Solar e-Crafter Koelwagen

De Volkswagen e-Crafter Solar heeft twee accupakketten: een voor het koelsysteem en een voor het rijbereik. Dit betekent ook twee laadaansluitingen. De Volkswagen e-Crafter Solar heeft een accupakket van 35.8 kWh en een actieradius van 173 kilometer (NEDC). De elektrische bedrijfsauto kun je thuis opladen, via openbare oplaadpunten en snellaadstations. Binnen 45 minuten is de Volkswagen e-Crafter Solar weer voor 80 procent opgeladen.

Volkswagen e-Crafter Solar leasen

Heb je interesse in het leasen van de Volkswagen e-Crafter Solar? Met de volledig elektrische bedrijfsauto van Volkswagen profiteer je van fiscale voordelen zoals onder andere de MIA subsidie. De Volkswagen e-Crafter wordt extra aantrekkelijk gemaakt doordat je profiteert van 8 jaar onderhoud en APK. Over de exacte prijzen, specificaties en levertijden heeft het automerk nog niets bekendgemaakt. Deze zullen in een later stadium volgen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *