Tesla Model 3 opladen met laadvermogen van 200 kW

De Tesla Model 3 kan vanaf dit moment laden met een laadvermogen van 200 kW! Dankzij een nieuwe firmware update kun je bij snelladers van bijvooorbeeld Ionity, Allego en Fastned nog sneller laden! Uiteraard is dit wel afhankelijk van het maximale vermogen dat de snellader zelf kan leveren. De Tesla Model 3 wordt hiermee de snelst oplaadbare elektrische auto, waarbij het de Audi e-tron verslaat.

Tesla Superchargers v3

Naast het sneller laden bij externe leveranciers, wordt het binnenkort ook mogelijk om bij de Tesla Superchargers met 200 kW te laden. De derde versie van de supercharger, ofwel de Tesla Supercharger V3, zal dit mogelijk maken. Maar met 200 kW houdt het niet op, eind dit jaar is Tesla van plan de maximale laadsnelheid van de Model 3 nogmaals te verhogen naar 250 kW. Dit zal naar verwachting wederom met een firmware update gebeuren. Vanaf eind 2019 zullen de V3 Superchargers in Europa beschikbaar zijn.

Hoe snel is 200 kW?

Fantastisch, opladen met 200 kw. Maar hoe snel is dat eigenlijk? Wanneer we het omrekenen naar kilometers per uur komt dit neer op bijna 1300 km/uur! Houd er wel rekening mee dat dit de pieksnelheid is. Hoe langer de auto aan het opladen is, hoe meer de snelheid van het laden zal afnemen. Zodra de auto bij een laadniveau van 40% is neemt de snelheid langzaam af. Bij 65% is de laadsnelheid vertraagd naar ongeveer 100KW, wat nog steeds ruim boven de maximale laadsnelheid van de meeste EV’s is.

En alvast een leuk weetje voor het eind van het jaar: met een laadsnelheid van 250 kW is de Model 3 al na vijf minuten weer in staat om 120 kilometer extra af te leggen!

Snelladen Model S en Model X

Momenteel geniet alleen de Tesla Model 3 van de updates in het snellaadnetwerk. Dit komt mede door de CCS-aansluiting welke de Model 3 gebruikt om op te laden. Sinds mei 2019 worden ook de Tesla Model S & de Tesla Model X met een CCS-voorbereiding gebouwd. Hierdoor hebben zij de mogelijkheid om via een adapter ook via een CCS laadpaal te kunnen opladen. Voor oudere Tesla Model S & X is er de mogelijkheid om de CCS-voorbereiding achteraf aan te laten brengen. De kosten hiervoor zijn 500 euro inclusief de benodigde adapter.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *