X

Stofzuigerfabrikant Dyson komt met elektrische auto in 2020

Dyson

Het bekende stofzuigermerk Dyson is wereldwijd bekend om zijn stofzuigers. Onlangs kondigde de Britse uitvinder James Dyson aan te willen starten met de productie van elektrische auto’s. Dyson wil graag de eerste elektrische auto in 2020 in de showrooms hebben staan.

Eerste elektrische auto van Dyson in 2020

De elektrische auto is op dit moment enorm in opkomst en veel autofabrikanten starten met de productie van elektrische auto’s of hebben de eersten al uitgebracht. Dyson ziet ook toekomst in de elektrische auto. Het bedrijf heeft voor de productie 2.3 miljard euro uitgetrokken en een team van 400 ingenieurs op het project gezet. Volgens een Britse krant is de achterliggende gedachte van Dyson vooral om te kijken hoe zo’n productieproces in zijn werking gaat en om een netwerk van leveranciers op te bouwen.

Het plan van Dyson is om in totaal drie elektrische auto’s uit te gaan brengen. Van het eerste model willen zij in eerste instantie 10.000 auto’s produceren. Bovendien wil het Britse stofzuigermerk graag solid-state batterijen ontwikkelen in plaats van lithium-ion batterijen. Het grote voordeel van dit soort batterijen is dat je enorm snel kunt laden. Op dit moment zijn andere autofabrikanten waaronder Nissan en Toyota ook al hard aan de slag met de ontwikkeling van de solid-state batterijen.

Elektrische auto van Dyson maakt zijn debuut in 2019

Over het design, het interieur en de technologie heeft Dyson nog niets losgelaten. Dit geldt ook voor de vanafprijzen van de elektrische auto’s en waar de productie zal gaan plaatsvinden. Als we kijken naar de Dyson stofzuigers, dan hebben wij hoge verwachtingen van de eerste elektrische auto van Dyson. Er wordt gespeculeerd dat de eerste elektrische auto van Dyson in 2019 zijn debuut gaat maken.

Categories: Algemeen
Tjillie Sikkema: In december 2017 is Tjillie begonnen als marketeer bij Mobility Service Nederland. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de PR & communicatie, (online) marketingcampagnes van onze verschillende labels, social media kanalen, e-mailmarketing en tot slot blogt en vlogt zij dagelijks voor Leaseblog.nl.
Related Post