Prijs van elektrische bedrijfswagen Mercedes-Benz eVito bekend

De prijs van de 100% elektrische Mercedes-Benz eVito is bekend. De volledig elektrische bedrijfswagen heeft een vanafprijs van 46.720 euro. Mercedes-Benz komt eerst met de Mercedes-Benz eVito Launch Edition. Medio juli 2019 is de elektrische bedrijfswagen te bewonderen bij de dealers.

Mercedes komt met elektrische bedrijfswagen: Mercedes-Benz eVito

Mercedes-Benz komt met de 100% elektrische variant van de welbekende Mercedes-Benz eVito. De elektrische bedrijfswagen is qua design vergelijkbaar met de brandstofvariant. De Mercedes-Benz eVito is vanaf dit moment online te bestellen en heeft een vanafprijs van 41.990 euro (excl. BTW/BPM). Het gaat weliswaar om de basisuitvoering. Mercedes-Benz komt eerst met de Launch Edition. Deze uitvoering heeft een vanafprijs van 46.720 euro en is direct te bestellen. De langere versie van de Mercedes-Benz eVito heeft een prijs van 47.580 euro. De elektrische bedrijfswagen is qua prijs een stuk duurder dan de brandstofvariant,

Exterieur + interieur Mercedes-Benz eVito

De elektrische bedrijfswagen van Mercedes-Benz is zoals we gewend zijn van Mercedes-Benz al standaard al rijk uitgerust. De elektrische bedrijfswagen heeft onder andere een achteruitrijcamera, stoelverwarming voor de bestuurdersstoel en een intuïtief navigatiesysteem.

De Mercedes-Benz eVito heeft een laadlengte van 3.016 mm en een maximaal laadvolume van 6,6 m³. De elektrische bedrijfswagen kan een lading tot maximaal 990 kg vervoeren. Bij de langere versie is dit maximaal 1.015 kg.

Actieradius + opladen Mercedes-Benz eVito

De Mercedes-Benz eVito heeft een 41 kWh accupakket en een actieradius tussen de 149 – 150 kilometer (NEDC). Om de actieradius van de elektrische bedrijfswagen te optimaliseren biedt Mercedes vier rijprogramma’s.

De Mercedes-Benz eVito is thuis op te laden of via een openbaar oplaadpunt en heeft een laadcapaciteit van 7,2 kW. De elektrische bedrijfswagen is in ongeveer 6 uur weer van 0 tot 100% opgeladen.

De range van de Mercedes-Benz eVito is een mooie stap in de wereld van elektrische bedrijfswagens, met name voor bedrijven die hun wagenpark willen verduurzamen en voornamelijk korte ritten in de binnenstad rijden. Toch zijn we er nog niet, dit heeft met name te maken het feit dat er nog niet een elektrische bedrijfswagen is met een actieradius van 300 kilometer en kan snelladen.

Elektrische bedrijfswagen leasen

Het aanbod elektrische bedrijfswagens bestaat op dit moment uit onder andere: de Nissan E-NV200, Peugeot Partner Electric, Renault Kangoo Z.E., Renault Master Z.E., Mercedes-Benz eSprinter en Mercedes-Benz eVito.

De elektrische bedrijfswagens met een actieradius van ongeveer 140 – 200 kilometer is met name interessant voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en die voornamelijk korte ritten in de binnenstad rijden. De elektrische bedrijfswagens worden extra interessant voor bedrijven op het moment dat de elektrische bedrijfswagens worden uitgebracht met een actieradius van ruim 300 kilometer die tevens kunnen snelladen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *