Populaire elektrische bestelauto’s in Nederland

Uit de cijfers van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) blijkt dat niet alleen het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt. De elektrische bestelauto wordt ook steeds populairder in Nederland. Op 1 januari 2018 reden er volgens RAI/BOVAG in totaal 957.239 bestelauto’s (minder dan 3.5 ton), waarvan 2.208 volledig elektrische bestelauto’s. Vergeleken met augustus 2018 is dit aantal toegenomen. Aan het einde van augustus 2018 stond de teller op 2.703 volledig elektrische bestelauto’s in Nederland.

Top 5 populaire elektrische bestelauto’s in Nederland

Het gaat goed met de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. De vraag naar EV’s wordt groter, het aanbod 100% elektrische (bestel)auto’s neemt toe en de laadinfrastructuur wordt ook steeds beter. Bedrijven willen graag investeren in het verduurzamen van hun wagenpark. Het leasen van een elektrische bestelauto biedt enorm veel voordelen. Ten eerste kun je in aanmerking komen voor een subsidie voor een elektrische bestelauto en je stoot geen CO2 uit. Bovendien is de stap kleiner om als zakelijke rijder ook privé met de elektrische bestelauto gaan rijden, in verband met de 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. Een logisch gevolg dat elektrische bestelauto’s steeds populairder worden in Nederland. Vooral de Renault Kangoo Z.E en de Nissan E-NV200 zijn twee populaire 100% elektrische bestelauto’s. Hieronder vind je een volledig overzicht van de top 5 populaire elektrische bestelauto’s.

  1. Renault Kangoo Z.E. (854)
  2. Nissan E-NV200 (846)
  3. Goupil G4 Eco-Mobiliteit (498)
  4. Streetscooter Work (120)
  5. Peugeot Partner Electric (70)

Elektrische bestelauto leasen

Wil je graag een elektrische bestelauto leasen? Via de website zakelijkelektrischleasen.nl kun je heel gemakkelijk online jouw elektrische bestelauto configureren en meteen jouw leasetermijn per maand bekijken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *