X

Peugeot komt in 2019 met elektrische Peugeot 208

Peugeot 208

Vele automerken zetten op dit moment in op de productie van volledig elektrische auto’s. Bij Peugeot is het rondom dit onderwerp iets stiller. Het automerk lanceerde eerder al de volledig elektrische stadsauto, de Peugeot iOn (met een realistische actieradius van circa 75 kilometer), maar dat is op zijn zachtst gezegd geen groot succes in Nederland met 12 verkochte exemplaren in 2017, en voor 2018 staat de teller op 16.

Toch gaat Peugeot in 2019 verdere stappen zetten op elektrisch gebied met de komst van de 100% elektrische Peugeot 208. Het automerk heeft een duidelijke visie. Het automerk wil geen nieuwe elektrische modellen produceren, maar bestaande modellen elektrificeren. Peugeot wil hiermee een statement maken. Zij geloven sterk in hun huidige modellen. Over de actieradius is tot dusver weinig bekend. De verwachting is dat de actieradius van de Peugeot 208 neerkomt op ruim 300 kilometer.

Elektrische Peugeot 208 in 2019

Jean-Philippe Imparato, de CEO van Peugeot, heeft aangekondigd dat Peugeot in 2019 met de volledig elektrische Peugeot 208 komt. Het automerk ziet ook toekomst in het elektrisch rijden, maar wil hier wel klaar voor zijn. Peugeot vindt het belangrijk dat ook de laadinfrastructuur hierop is ingericht. Peugeot heeft een duidelijke visie voor ogen: de huidige modellen in een elektrische variant aanbieden. Het automerk wil gaan inzetten op 100% elektrische auto’s die betaalbaar zijn. De komende vijf jaar wil Peugeot 80 procent van hun huidige modellen elektrificeren. Rond 2025 wil Group PSA vijftig volledig elektrische modellen aan hun portfolio toevoegen. Deze worden verdeeld over Citroën, DS, Opel, Vauxhall en Peugeot.

Actieradius + prijs elektrische Peugeot 208

Tot nu toe heeft Peugeot weinig bekendgemaakt over de eerste volledige elektrische Peugeot. Wat er op dit moment bekend is, dat Peugeot in september 2019 komt met de volledig elektrische Peugeot 208. Ook over de actieradius is er tot nu toe weinig bekend. Er wordt gespeculeerd dat de actieradius van de elektrisch Peugeot 208 neerkomt op ruim 300 kilometer. Verdere details zoals de vanafprijs en de officiële onthulling heeft Peugeot ook nog niet onthuld. Zodra er meer bekend is, brengen wij jullie uiteraard meteen op de hoogte.

Categories: Algemeen
Tjillie Sikkema: In december 2017 is Tjillie begonnen als marketeer bij Mobility Service Nederland. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de PR & communicatie, (online) marketingcampagnes van onze verschillende labels, social media kanalen, e-mailmarketing en tot slot blogt en vlogt zij dagelijks voor Leaseblog.nl.
Related Post