Nu van auto wisselen? Dit zijn je opties!

Nieuwe auto’s zijn in deze tijd steeds lastiger te krijgen. Veel fabrieken zijn gesloten en levertijden lopen steeds verder op. Zeker voor auto’s met een gereduceerde bijtelling kan dit een probleem opleveren. Zo stijgt de bijtelling van elektrische auto’s in 2021, van 8% tot 45.000 euro naar 12% tot 40.000 euro. Ook de levertijd van brandstofauto’s begint steeds verder op te lopen. Daarom kan het interessant zijn om in deze tijd naar een (jong gebruikte) voorraadauto te kijken. In dit artikel helpen we je graag een stukje op weg!

Wat zijn goede opties?

Wanneer we kijken naar uit voorraad leverbare opties zijn er verschillende goede opties. Zeker in deze tijd zijn er meer jong gebruikte auto’s beschikbaar, dat kan voordelig zijn! Omdat jong gebruikte auto’s vaak al enigszins zijn afgeschreven is het vaak mogelijk om de auto’s voor een lager leasebedrag te leasen en per direct te kunnen rijden. Speciaal in het geval van elektrische auto’s heb je ook nog de mogelijkheid om van een lagere bijtelling gebruik te maken. In 2019 en voorgaande jaren was de bijtelling op elektrische auto’s namelijk slechts 4%! Onderstaand hebben we een aantal auto’s uit onze voorraad geselecteerd en toegelicht.

Seat Mii Electric

Ben je in de markt voor een compacte auto? Dan is de Seat Mii Electric wellicht een interessante optie. Deze auto is een vervanging voor de brandstof aangedreven a-segment auto’s zoals de welbekende benzine-variant van de Mii. Het is een van de meest betaalbare elektrische auto’s welke momenteel verkrijgbaar is. Dankzij de elektrische aandrijving is de auto stil, comfortabel en toch vlot genoeg. De Seat Mii Electric is bij uitstek geschikt voor woon- en werkverkeer. Dankzij de lage brandstofkosten, geen wegenbelasting en lage onderhoudskosten is de Seat Mii Electric qua totale kostenplaatje concurrerend met een benzine a-klasse.

Specificaties:

  • Volledig elektrisch
  • Actieradius: 259 km WLTP
  • Netto bijtelling vanaf 56 euro per maand
  • Per direct leverbaar

Volkswagen Up!

Prijzen bekend van de elektrische Volkswagen e-up!

Heb je behoefte aan meer actieradius- of ben je nog niet klaar om de overstap naar elektrisch te maken? Dan is de benzinevariant van de Volkswagen up! een veilige keuze. De auto is geschikt voor zowel stads- als snelwegverkeer. De auto heeft een kenmerkend en stoer Volkswagen uiterlijk en heeft tevens standaard een houder voor de telefoon. De telefoon is eenvoudig via Bluetooth aan de auto te koppelen.

Speficicaties:

Nissan Leaf 40 kWh

De Nissan Leaf is een van de eerste C-segment elektrische auto’s. Al in 2011 werd de volledig elektrische Nissan Leaf geïntroduceerd. Intussen heeft de auto al vele upgrades gehad betreffende uitrusting, accupakket en software. Het is geen wonder dat het een van de meest populaire elektrische auto’s wereldwijd is. De 40 kWh variant van de auto – in dit voorbeeld betreft het exemplaren uit 2018- en 2019 – hebben een WLTP-actieradius van 270 km. Omdat de auto’s voor 2020 op kenteken zijn gezet, hebben ze slechts 4% bijtelling. Hierdoor is het mogelijk om een Nissan Leaf 40 kWh al vanaf 46 euro netto bijtelling te rijden.

Specificaties:

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo bijtelling

De Volkswagen Polo is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een absolute leasetopper. Dit is mede dankzij de stoere uitstraling, goede uitrusting en fijne rijkwaliteiten. Het is daarmee niet verwonderlijk dat je de Polo veel ziet rijden in Nederland. De auto is uitstekend geschikt voor zowel stads- als snelwegverkeer. De Polo is duidelijk een stuk ruimer dan de VW Up! en de voorradige auto’s zijn allen uitgerust met een Executive Pakket.

Specificaties:

Hyundai Kona Electric

Hyundai KONA Electric 2018 3

De Hyundai Kona Electric is al sinds zijn introductie in 2018 een van de meest populaire- en succesvolle elektrische auto’s in Nederland. Dit is mede toe te schrijven aan de ruime actieradius en de gewilde crossover koets. De voorradige auto’s zijn allen uitgerust met het grootste batterijpakket van 64 kWh en het premium pakket. Deze uitvoering heeft onder andere stoel verwarming en -ventilatie, navigatie, een achteruitrijcamera en een head-up display. Vanaf modeljaar 2020 wordt de auto ook standaard met een 3-fase laadsysteem en een app geleverd. De Kona’s uit 2019 hebben een 1-fase aansluiting en geen app, maar profiteren wel van 4% bijtelling.

Specificaties:

Liever wachten op je droom(lease)auto?

Wacht je toch liever op jouw speciaal samengestelde droom(lease)auto? Dan is shortlease wellicht een interessante tussenoplossing. Shortlease is een leasevorm met een minimale looptijd van 1 maand en is vervolgens wekelijks opzegbaar. Hierdoor heb je maximale flexibiliteit en toch mobiliteit om de periode tot aan de levering van je auto te overbruggen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *