X

Nieuwe Toyota Aygo luxer, compact en heeft opvallend design

Toyota Aygo

Onlangs onthulde Toyota de nieuwe Toyota Aygo. Deze populaire leaseauto heeft een krachtigere en zuinigere 1.0 benzinemotor, is luxer uitgevoerd en heeft een opvallend X-design aan de voorkant. Sinds de introductie van de Toyota Aygo in 2014, geeft het automerk aan dat de Aygo een van de populairste Toyota’s in Europa is. In 2017 zijn er in heel Europa ongeveer 85.000 Toyota Agyo’s verkocht, waarvan er 7.457 in Nederland. De vanafprijs van de nieuwe Toyota Aygo is 11.695 euro.

Design Toyota Aygo

De nieuwe Toyota Aygo heeft een heel nieuw X-design aan de voorkant en is daarmee direct herkenbaar als het nieuwe model. Een ander opvallend detail aan het design zijn de zogeheten ‘Keen-Look’-koplampen in combinatie met de LED-dagrijverlichting. De Aygo is beschikbaar in twee nieuwe kleuren: de Rich Blue metallic (exclusief voor de Aygo x-clusiv) en Reddish Purple metallic (exclusief voor de Aygo x-cite). Ook de grille van het nieuwe model is in verschillende kleuren leverbaar. Naast de voorkant, heeft de ontwerper ervoor gekozen om de LED-verlichting aan de achterkant ook in een nieuw jasje te steken. Bovendien zijn de 15-inch wieldoppen en de 15-inch lichtmetalen wielen ook vernieuwd, waardoor de wiel optisch groter lijkt.

Interieur Toyota Aygo

Het interieur van de nieuwe Toyota Aygo is kenmerkend door het driedimensionale design en de nieuwe verlichtingskleur. Bovendien is het nieuwe model beschikbaar in twee nieuwe interieurkleuren: ‘Quartz Grey’ en ‘Piano Black’. Met de nieuwe Toyota Aygo heb je meer mogelijkheden om te personaliseren. Naast de kleuren is de luxere uitvoering nu ook uitgerust met Apple CarPlay en Android Auto.

Krachtigere motor Toyota Aygo

Het nieuwe model heeft naast het vernieuwde design en interieur een krachtigere en zuinigere 1.0 benzinemotor. Door een aantal verbeteringen voldoet de Aygo aan de emissienorm Euro 6.2 en heeft de Aygo een vermogen van 72 pk. Voorheen was dit 69 pk. Bovendien heeft de wielophanging een positief effect op de rijeigenschappen van de nieuwe Toyota Aygo. Door een update in de software van de besturing heeft de auto een snellere reactietijd en stuurt preciezer.

Toyota Aygo: leasen & vanafprijs

De Toyota Aygo x is verkrijgbaar vanaf 11.695 euro, de x-fun voor 13.495 euro, de x-cite voor 15,245 euro en de x-clusiv is leverbaar vanaf 16.495 euro. Wil je de Toyota Aygo leasen? Voor deze populaire leaseauto betaal je een netto bijtelling vanaf ongeveer 88 euro (40,8% belastingschaal).

Categories: Algemeen
Tjillie Sikkema: In december 2017 is Tjillie begonnen als marketeer bij Mobility Service Nederland. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de PR & communicatie, (online) marketingcampagnes van onze verschillende labels, social media kanalen, e-mailmarketing en tot slot blogt en vlogt zij dagelijks voor Leaseblog.nl.
Related Post