Mercedes-Benz onthult volledig elektrische eVito en eSprinter

Mercedes timmert met de zogenaamde “eDrive@VANS-strategie” hard aan de weg als het gaat om de ontwikkeling van elektrische bedrijfswagens. Vorige week maakte Mercedes bekend dat zij tijdens de 67e editie van de IAA Commercial Vehicles in Hannover (20-27 september), een vakbeurs op het gebied van mobiliteit, transport en logistiek, de Mercedes-Benz eVito aan het publiek introduceren.  Het jaar daaropvolgend introduceert Mercedes de volledig elektrische Mercedes-Benz eSprinter.

Onthulling Mercedes-Benz eVito in september 2018

Tijdens IAA Commercial Vehicles 2018, de vakbeurs rondom mobiliteit, transport en logistiek, maakt de volledig elektrische bestelwagen, de Mercedes-Benz eVito zijn debuut. Na de officiële onthulling van de eVito wordt de volledig elektrische bestelwagen op de markt uitgebracht. De eVito heeft een accupakket van 41.4 kWh en een actieradius van 150 kilometer volgens de WLTP-testnorm. In ongeveer zes uur tijd is de Mercedes-Benz eVito weer volledig opgeladen. Door de actieradius en de laadcapaciteit is de volledig elektrische bestelwagen van Mercedes met name geschikt voor transport voor kortere ritten in de binnenstad. De auto voldoet tevens aan de eisen van servicemonteurs. De Mercedes-Benz eVito heeft een vermogen van 84 kW en een topsnelheid van maximaal 120 kilometer.

De Mercedes-Benz eVito is verkrijgbaar in twee verschillende maten. De volledig elektrische bedrijfswagen is leverbaar met een afmeting van 5.140 mm lang en een maximale laadcapaciteit van 1.073 kilo. Je kunt ook kiezen voor de langere variant, deze is 5.370 mm lang en heeft een laadcapaciteit van 1.048 kilo en maximaal toegestaan gewicht van 3.200 kilo.

Mercedes-Benz eSprinter onthulling in 2019

Na het debuut van de Mercedes-Benz eVito volgt in 2019 de officiële onthulling van de Mercedes-Benz eSprinter. De volledig elektrische bestelwagen heeft een verhoogd dak en een maximaal toegestaan gewicht van 3.500 kilo. Het laadvolume (10,5 m3) is vergelijkbaar met de Sprinter die voorzien is van een dieselmotor. De Merdeces-Benz eVito heeft een accupakket van 55 kWh en een actieradius van ongeveer 150 kilometer (WLTP). Om je actieradius zoveel mogelijk te besparen kun je bijvoorbeeld vooraf de auto voorverwarmen en rekening houden met onder andere het gebruik van de airco.

Naast deze uitvoering is de eSprinter ook leverbaar met een maximale laadcapaciteit van 900 kilo en is verkrijgbaar met drie batterij units. Deze uitvoering heeft een actieradius van ongeveer 115 kilometer en een maximale laadcapaciteit van 1.040 kilo. De Mercedes-Benz eSprinter heeft een vermogen van 84 kWh en heeft een maximale topsnelheid van 120 kilometer.

eDrive@VANs-strategie van Mercedes-Benz

Met de eDrive@VANs-strategie focust Mercedes-Benz zich niet alleen op de elektrificatie van bestelwagens, maar werkt hierbij samen met klanten om onder andere tot de juiste voertuigen te komen en om de laadinfrastructuur verder uit te breiden.

Elektrische bedrijfswagen leasen

Organisaties maken steeds vaker de overstap naar volledig elektrische bedrijfswagens. Dit heeft onder andere te maken met de regelgeving vanuit de overheid wat betreft de CO2-reductie. Een elektrische bedrijfswagen leasen is een milieubewuste keuze en daarmee laat je als bedrijf zijnde zien dat je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan. Een volledig elektrische bedrijfswagen zorgt ervoor dat je CO2-uitstoot en het verbruik aanzienlijk verlaagt. Bovendien is een elektrische bedrijfswagen jouw dagelijkse visitekaartje. Je hoeft je nergens zorgen over te maken, met jouw volledig elektrische bedrijfswagen kun je in de binnenstad voor de dag komen.

Ben je op zoek naar een volledig elektrische bedrijfswagen? Als expert op het gebied van elektrische bedrijfswagens, help ik je graag verder bij het maken van de juiste keuze die aansluit op jouw wensen en behoeften. Via zakelijkelektrischleasen.nl kun je meteen het aanbod en jouw leasetermijnen per maand bekijken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *