Leaseauto uitzoeken? Tips!

Mag je een nieuwe leaseauto uitzoeken? Dan is de volgende vraag, waar moet je tijdens je zoektocht op letten? In dit artikel geven wij een aantal tips waar je met het uitzoeken van een nieuwe leaseauto rekening mee moet houden.

Tip 1: kijk goed naar de looptijd

Hoe langer de looptijd, hoe lager het leasetarief wordt. Het zou dus heel goed kunnen dat de rijker uitgeruste leaseauto met een looptijd van 48 maanden niet binnen het leasebudget valt, maar bij een looptijd van 60 maanden wel. Het is dus in de meeste gevallen, voordeliger om een looptijd van 5 jaar aan te gaan.

Tip 2: bijtelling

Sommige werkgevers vragen een eigen bijdrage van werknemers voor de leaseauto. Mocht dit het geval zijn, dan kan de eigen bijdrage in mindering op de bijtelling worden gebracht.

Rekenvoorbeeld: stel je hebt een leasebudget van 650 euro per maand, maar wilt een auto leasen van 800 euro per maand. Dan kan de werkgever akkoord geven en 150 euro per maand in rekening brengen bij de werknemer. In dit geval kan de werkgever de eigen bijdrage van de werknemer in mindering brengen op de bijtelling. Uiteraard is dit overigens wel afhankelijk van de gestelde voorwaarden van de werkgever.

Tip 3: Kijk eens naar het aanbod elektrische auto’s

Een andere tip is om naast een brandstofauto te kijken naar een volledig elektrische auto. Als zakelijke rijder profiteer je met een elektrische auto in 2020 van slechts 8% bijtelling (over de eerste 45.000 euro, 22% over het resterende bedrag).

Elektrische auto leasen met 8% bijtelling

De directe beschikbaarheid kan nog wel eens een dingetje zijn bij elektrische auto’s. Toch zijn er een aantal leasemaatschappijen die een elektrische auto met hoge uitzondering wel uit voorraad kunnen leveren. Het gaat om de Hyundai Kona Electric (modeljaar 2020), Kia e-NiroSeat Mii Electric en de Skoda Citigoᵉ iV.

Elektrische auto leasen met 4% bijtelling

Wil je graag een elektrische auto leasen met 4% bijtelling in 2020? Ook dit behoort in 2020 nog tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan de MG ZS EV (44,5 kWh)Renault Zoe (40 kWh & 52 kWh)Nissan Leaf (40 kWh) en Hyundai Kona Electric (64 kWh)

Met een elektrische auto profiteer je namelijk in 2019 nog van 4% bijtelling tot 50.000 euro (fiscale waarde). Er zijn een aantal elektrische auto’s zoals de Tesla Model 3, Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric die zich als elektrische auto echt bewezen hebben met een range van ruim 400 kilometer.

Tip 4: Occasion leasen

Het is ook een optie om te kiezen voor een leaseauto waar de kop al af is. In de meeste gevallen kun je, in vergelijking met een nieuwe auto, binnen het leasebudget kiezen voor een auto die rijker is uitgerust. Bovendien geldt bij de occasions een snelle levertijd, omdat de leasemaatschappij meestal een aantal modellen op voorraad heeft.

Wij hopen met deze tips jouw zoektocht naar een nieuwe leaseauto nog gemakkelijker te maken. Mocht jij zelf nog tips hebben, laat het ons dan gerust weten in een reactie hieronder!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *