Elektrische Fiat 500e in Nederland 2020

In 2020 is het dan eindelijk zo ver: de elektrische Fiat 500e komt naar Nederland! En dan hebben we het niet over de inmiddels enigszins verouderde variant, welke al enige tijd uit de VS te importeren is, maar over een volledig vernieuwde auto. De productie van de nieuwe Fiat 500 start in het tweede kwartaal van 2020 in Italië.

Groter batterijpakket

De Fiat 500e is, naar mijn mening, een van de leukere elektrische auto’s van het moment. Met een strak en retro design en goed weggedrag is het een echte liefhebbersauto. Op dit moment heeft de auto een grote beperkende factor: het batterijpakket. De huidige Fiat 500e heeft een realistische actieradius van zo’n 140 kilometer. Daar gaat verandering in komen aldus de marketing baas van Fiat, Francois Olivier. Hij heeft tegenover TopGear aangegeven dat het huidige batterijpakket vervangen gaat worden voor een batterij met een WLTP-actieradius van zo’n 400 km. Daarmee zou de nieuwe 500e een compacte concurrent worden van de Peugeot E-208 en de Mini Electric.

De huidige Fiat 500e

Volledig nieuwe fiat 500e

Hoewel de huidige Fiat 500e vijf jaar oude techniek is, welke in een bestaande brandstofauto gebouwd is, zal de nieuwe Fiat 500e volledig opnieuw opgebouwd worden als elektrische auto. Om dit te realiseren zal Fiat zelf 700 miljoen euro investeren in het ontwikkelen van de nieuwe Fiat 500e. De verwachting is dat de nieuwe 500e wel aan bovenkant van het b-segment zal blijven qua prijsstelling.

2 reacties

 1. Mariette Bijvoet op zegt:

  Ik. verheug me o ver dit nieuws ! Zal zeker bij de eerste geinteresseerden horen. Jarenlang Fiat gereden en nu verknocht aan de 500. 5jaar geleden al naar electrisch gevraagd. Tevergeefs. Ik veheug me.Hou me op de hoogte! Mariette Bijvoet, Heeze.

  • Tjillie Sikkema op zegt:

   Hi Mariette,

   Leuk om te horen! Wij zijn ook erg gecharmeerd van de Fiat 500e! Toevallig rijdt een collega van mij momenteel ook in een Fiat 500e en wil niet meer anders. Wij houden je zeker op de hoogte!

   Groet, Tjillie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *