Elektrische bedrijfswagen in productie StreetScooter WORK XL

Ford heeft onlangs aangekondigd te starten met de productie van de StreetScooter WORK XL bedrijfswagen. De StreetScooter WORK XL wordt speciaal ontwikkeld voor de Duitse DHL Group en in de fabriek in Keulen geproduceerd. Het automerk en de Duitse Post DHL Group willen hiermee laten zien dat zij pioniers zijn op het gebied van elektrische bedrijfswagens. Samen met StreetScooter willen zij 3500 bedrijfsauto’s produceren. In eerste instantie wordt de elektrische bedrijfswagen uitsluitend geproduceerd voor de DHL Group in Duitsland. Ford geeft overigens wel aan dat de StreetScooter WORK XL in de toekomst wellicht ook beschikbaar wordt voor andere, potentiële klanten.

Elektrische bedrijfswagen: StreetScooter WORK XL

De productie van de volledig elektrische bedrijfswagen start in Keulen. Dagelijks zullen er 16 StreetScooter WORK XL’s geproduceerd worden om uiteindelijk in totaal 3500 elektrische bedrijfswagens te kunnen afleveren. De StreetScooter WORK XL is een combinatie van de bedrijfswagens van Ford en de expertise van de start-up Streetscooter. De elektrische bedrijfswagen krijgt een laadvolume van 20m3, heeft een laadvermogen van tot 1.275 kg en biedt ruimte voor minstens 200 pakketten. DHL Group wil de StreetScooter WORK XL vooral in de Duitse steden inzetten om pakketten te bezorgen.

“We hebben in Ford de ideale partner gevonden die onze flexibele en klantgerichte manier van produceren begrijpt. Samen promoten we elektromobiliteit in Duitsland en maken we de koeriersdiensten in Duitse binnensteden milieuvriendelijker en stiller. Met de nieuwe WORK XL StreetScooter hebben we nu de perfecte e-bedrijfswagen voor het bezorgen van pakketten in stedelijke gebieden, waar in de toekomst ook andere transportbedrijven van kunnen profiteren”, aldus de CEO en oprichter van StreetScooter.

Actieradius elektrische bedrijfswagen

De StreetScooter WORK XL Bedrijfswagen heeft een vermogen van 122 pk en is voorzien van een accupakket van 76 kWh. De 100% elektrische bedrijfswagen heeft een actieradius van 200 kilometer. Ter vergelijking met conventionele bedrijfswagens, een volledig elektrische bedrijfswagen heeft geen CO2-uitstoot en dus geen brandstofkosten.

Toekomst elektrische bedrijfswagens van Ford

Ford heeft aangegeven flink te willen investeren in de elektrische mobiliteit en gaat 9.5 miljard investeren in de ontwikkeling van elektrische auto’s. In 2022 wil Ford 40 volledig elektrische modellen aan hun vloot toegevoegd hebben.

Elektrische bedrijfswagen leasen

Ben je op zoek naar een elektrische bedrijfswagen? Je kunt een elektrische bedrijfswagen zowel voor een langere periode of een kortere periode leasen. Via de website zakelijkelektrischleasen.nl kun je meteen het aanbod bekijken, jouw ideale elektrische bedrijfswagen samenstellen en meteen de leasetermijnen per maand bekijken.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *